logo
Conferinţa anuală a AIPCE
2012-11-29 12:25:00

Participanţii la conferinţă au prezentat rapoarte sumare privind activitatea structurilor de autoreglementare jurnalistică din ţările lor, au realizat un schimb de practici curente de soluţionare a litigiilor dintre instituţiile mass-media şi consumatorii de produse informaţionale.

Una din sesiunile conferinţei a fost dedicată dilemelor etice de care se ciocnesc instituţiile mass-media atunci când relatează despre evenimentele şocante, fiind prezentate exemple de reflectare a masacrului de pe insula Utoya din Norvegia, publicarea fotografiilor dictatorului libian Muammar Gaddafi în timpul reţinerii şi torturării acestuia de către insurgenţi ş.a.

La o altă sesiune a conferinţei AIPCE a fost examinată tema corectării erorilor factuale în presa on-line, fiind prezentate practici bune şi proaste din diferite ţări şi deciziile adoptate de structurile de autoreglementare jurnalistică în aceste cazuri.

Participanţii la conferinţa consiliilor de presă au mai discutat despre recentele evoluţii în domeniul autoreglementării profesionale şi au trecut în revistă ultimele cazuri privind libertatea de expresie, libertatea presei şi responsabilitatea jurnalismului, examinate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Consiliul de Presă din Republica Moldova a fost reprezentat la Conferinţa anuală a AIPCE de Ludmila Andronic, preşedinta Consiliului, Inga Burlacu, membră a Consiliului, şi Petru Macovei, secretarul Consiliului de Presă. Cheltuielile aferente participării reprezentanţilor Consiliului de Presă din Moldova au fost suportate de Consiliul Europei, în cadrul Programului comun al Consiliului Europei şi al Uniunii Europene "Promovarea libertăţii, profesionalismului şi pluralismului mass-media în Caucazul de Sud şi în Moldova". www.aipce.net
Inapoi

Noutăți recente

  • CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA APRILIE 2024 - MARTIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?