logo
Au fost aleşi patru membri ai Consiliului de Presă
2009-12-01 22:22:00

La 30 noiembrie a.c., a avut loc prima şedinţă a Comisiei de selectare a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova.

La şedinţă au participat toţi membrii comisiei – Liliana Viţu-Eşanu (delegată de fondatorii Consiliului de Presă), Corina Fusu (delegată de Comisia parlamentară educaţie, cercetare, cultură, sport şi mass-media), Sergiu Neicovcen şi Antoniţa Fonari (delegaţi de Consiliul Naţional al ONG-urilor) şi Sorina Susanu (delegată de Centrul pentru Drepturile Omului). Membrii comisiei, prin vot unanim, au ales-o pe Liliana Viţu-Eşanu în calitate de preşedintă a comisiei de selectare.

Principala chestiune pe ordinea de zi a comisiei a fost selectarea membrilor Consiliului de Presă. Pentru calitatea de membru în Consiliu au candidat şase reprezentanţi ai mediului jurnalistic şi zece reprezentanţi ai consumatorilor de presă. Comisia de selectare, prin vot unanim, a decis prelungirea până la data de 10 decembrie 2009 a termenului de depunere a dosarelor pentru concursul deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă pentru candidaţi care vor reprezenta mediul jurnalistic, precum şi pentru candidaţii care vor reprezenta consumatorii de media din provincie (din afara mun. Chişinău) din cauza numărului redus de aplicanţi. Prin altă decizie a comisiei au fost selectaţi patru membri ai Consiliului de Presă reprezentanţi ai consumatorilor de presă din mun. Chişinău.  Următoarea şedinţă a comisiei de selectare a fost convocată pentru data de 14 decembrie.

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?