logo
Consiliile de Presă din Moldova şi Estonia fac schimb de experienţă
2010-09-13 17:48:00

Tallinn, 13 Septembrie 2010 – Membrii Consiliului de Presă din Republica Moldova studiază experienţa Consiliului de Presă din Estonia în domeniul autoreglementării mass-media în cadrul unei vizite de studiu, organizată în cadrul Programului Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei „Programul privind Susţinerea Democraţiei în Moldova” (componenta – Sprijin pentru dezvoltarea mass-media pluraliste).

Evenimentul a început astăzi cu prezentarea activităţii Consiliului de Presă din Estonia. Preşedintele Consiliului de Presă din Estonia, Sulev Valner, le-a oferit colegilor din Republica Moldova sfaturi privind examinarea plângerilor împotriva mass-media privind încălcarea Codului de Etică al jurnalistului. Ludmila Andronic, preşedinta Consiliului de Presă din Moldova, a declarat că este sigură că vizita de studiu în Estonia va fi utilă pentru dezvoltarea ulterioară a Consiliului de Presă din Moldova ca mecanism de autoreglementare a mass-media. În seara zilei de astăzi membrii Consiliului de Presă vor participa la un atelier de lucru privind simularea examinării plângerilor de la cetăţeni împotriva mass-media. Trainerii vor prezenta plângeri care au fost examinate în trecut de Consiliul de Presă din Estonia, iar participanţii vor trebui să găsească soluţii.
În următoarele două zile delegaţia din Republica Moldova va vizita redacţiile cotidianelor Eesti Päevaleht şi Postimees şi ale agenţiilor de ştiri BNS şi Delfi. De asemenea ei vor avea întâlniri cu reprezentanţii radiodifuzorului public din Estonia.  

În imagine: Sulev Valner le povesteşte membrilor Consiliului de Presă din Moldova despre funcţionarea Consiliului de Presă din Estonia.

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?