logo
Consiliul de Presă face apel la profesionalism şi onestitate jurnalistică
2016-01-22 11:26:00

Suntem conștienți de faptul că atât mass-media, cât și societatea în întregime, sunt polarizate și împărtășesc opinii diferite, dar propriile noastre opinii sau poziții redacționale nu pot prevala asupra dreptului cetățenilor la o informare corectă.

Condamnăm tentativele de a pune presa în serviciul unor interese politice și acțiunile care au un caracter de cenzurare sau de blocare a activității mass-media. Le reamintim tuturor că presa liberă este una dintre cele mai importante valori democratice și niciun motiv nu este suficient pentru a explica tentativele de încătușare a acesteia.

Facem apel către toți colegii noștri jurnaliști să dea dovadă de profesionalism și respect pentru normele deontologice jurnalistice, să nu admită manipularea și dezinformarea societății, să reflecte corect protestele fără a-și asuma rolul de instigator, să manifeste un comportament care să pună în valoare presa ca instrument democratic. 

 

                22 ianuarie 2016

Inapoi

Noutăți recente

  • Conferința Internațională "Abordarea discursului de ură în mass-media: rolul autorităților de reglementare și a sistemului judiciar"

    citeste mai mult
  • La 29-30 noiembrie va avea loc Forumul mass-media 2018

    citeste mai mult
  • START VOTARE pentru candidaţiI la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Jurnalistică 2018!

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea dublului omor de la Soroca, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?