logo
PREMIUL NAŢIONAL DE ETICĂ ŞI DEONTOLOGIE JURNALISTICĂ 2018 I-A FOST OFERIT ZIARULUI „SP” (BĂLȚI)
2018-12-07 00:15:39

Consiliul de Presă a desemnat săptămânalul „SP” din Bălți câştigător al concursului pentru Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediția 2018.

La concurs au participat 16 instituţii mass-media*, nominalizate de un grup de experţi constituit de Consiliul de Presă. Câştigătorul concursului a fost ales după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, experţii şi membrii Consiliului de Presă. Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaţilor de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabiliți finaliștii concursului: patru instituţii mass-media cel mai bine apreciate în ambele topuri (portalurile Mold-street.md, Newsmaker.md, ziarul „SP” din Bălți și postul de televiziune TVR Moldova). 

În cadrul unei şedinţe speciale, Consiliul de Presă a evaluat rezultatele concursului și a decis să ofere Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică 2018 săptămânalului „SP” din Bălți. Premiul a fost înmânat la Gala „Jurnaliştii anului 2018” (ediţia a 24-a) care a fost organizată joi, 6 decembrie 2018, de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării principiilor etice şi deontologice profesionale şi în semn de recunoaştere a meritelor instituţiilor mass-media în acest domeniu. În anul 2015, Premiul a fost înmânat Biroului din Chişinău al postului Radio Europa Liberă, în 2016 portalului Anticoruptie.md, iar în 2017 săptămânalului „Ziarul de Gardă”.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică este oferit de Consiliul de Presă cu susţinerea Programului Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova.

* Portalurile: Agora.md, Diez.md, Mold-street.md, Newsmaker.md, Rise.md, Nokta.md (Comrat), ziarele: Cuvântul (Rezina), Expresul (Ungheni), Observatorul de Nord (Soroca), СП (Bălţi), revista Natura, agenţia de presă IPN, posturile de televiziune BAS TV (Basarabeasca), TVR Moldova, TV8, postul de radio Radio Chişinău

Foto: Constantin Grigoriță

 

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?