logo
Cea mai cunoscută prezentatoare de ştiri din Italia şi-a dat demisia din cauza lui Berlusconi
2010-05-27 16:22:00

Maria Luisa Busi, prezentatoarea telejurnalului de seară TG1 al postului naţional de televiziune a intrat în conflict cu producătorului TG1, Augusto Minzolini, numit de presa italiană "omul prim-ministrului". Potrivit jurnaliştilor, el a impus pentru ştiri politica pro-Berlusconi, încălcând, astfel, normele deontologiei jurnalistice.
Într-un interviu, acordat în februarie unui cotidian italian, Busi a declarat că nu se mai regăseşte în linia editorială a celei mai importante emisiuni de ştiri. Ea l-a acuzat pe Minzolini că acesta încearcă, prin intermediul ştirilor, să restabilească imaginea "şifonată" a lui Berlusconi, amintind de prezentarea denaturată a urmărilor cutremurului din Aquila şi de ascunderea afacerilor dubioase făcute acolo după seism de apropiaţii premierului.

Anul trecut, Reporters sans Frontieres a denunţat faptul că "Berlusconi nu ezită să facă uz de puterea sa politică şi economică pentru a nu lăsa informaţia să circule liberă".
Relaţia lui cu presa s-a tensionat după ce acesta a venit la putere pentru un al patrulea mandat, iar jurnaliştii nu au ezitat să scrie despre afacerile de corupţie şi scandalurile în care Berlusconi era implicat.


UNIMEDIA precizează că în martie curent, un jurnalist italian a fost scos de guler afară din sala de conferinţe, după ce a îndrăznit să-i pună lui Berlusconi o întrebare incomodă. În luna mai, organizaţia "Freedom House" a făcut public un raport, potrivit căruia Italia este singura ţară din Europa Occidentală, care nu are o presă liberă, ci "parţial liberă".

Sursa: UNIMEDIA cu referire la adevărul.ro
Inapoi

Noutăți recente

  • CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA APRILIE 2024 - MARTIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?