logo
Discuţii cu viitorii jurnalişti despre etica profesională
2011-11-12 08:00:00

Principalul subiect abordat în cadrul discuţiilor a fost etica jurnalistică şi respectarea de către instituţiile mass-media a prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

Petru Macovei, secretarul Consiliului de Presă, le-a povestit studenţilor de la USM despre principiile eticii jurnalistice, respectate şi mai puţin respectate de jurnaliştii din Moldova. S-au pus în discuţie probleme actuale de natură etică şi cazuri mediatizate de instituţiile mass-media cu încălcarea normelelor deontologice.

Ludmila Andronic, preşedinta Consiliului de Presă, s-a întâlnit cu studenţii de la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, cărora le-a povestit despre plângerile examinate de Consiliul de Presă, normele etice încălcate cel mai frecvent de către jurnalişti şi despre deciziile şi recomandările pe care le adoptă Consiliul.

Viitorii jurnalişti s-au arătat interesaţi de subiectele discutate, au adresat multe întrebări şi s-au implicat activ în discuţii, venind cu diferite idei şi propuneri. La discuţii au participat peste 50 de studenţi, viitori profesionişti în domeniul jurnalistic. Astfel de întâlniri sunt preconizate şi cu alţi studenţi altor facultăţile de jurnalism şi comunicare din ţară.

Întâlnirile cu studenţii sunt organizate în cadrul proiectului „Suport instituţional Consiliului de Presa din Moldova în anul 2011” finanţat de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia.

Inapoi

Noutăți recente

  • VINERI, 28 MAI 2021, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • Recomandări ale Consiliului de Presă privind comportamentul jurnaliștilor/elor pe rețelele sociale

    citeste mai mult
  • MARȚI, 20 APRILIE 2021, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?