logo
Programul Comun al Uniunii Europene şi al Consiliului Europei „Susţinerea Democraţiei în Moldova” şi Consiliul de Presă din Republica Moldova au lansat culegerea „Stimularea gândirii critice a jurnaliştilor. Dileme etice si editoriale”
2011-06-27 20:26:00

Experţii analizează un şir de dileme etice legate de interesul public în raport cu dreptul la viaţă privată, protecţia persoanelor în situaţii vulnerabile/ protecţia minorilor, difuzarea imaginilor şocante/morbide, reflectarea cazurilor de suicid, acurateţea informaţiilor şi protecţia drepturilor omului, prezumţia nevinovăţiei etc.

Culegerea „Stimularea gândirii critice a jurnaliştilor. Dileme etice si editoriale” a fost tipărită într-un tiraj de 1850 de exemplare în limbile română şi rusă. Broşura va fi distribuită gratuit facultăţilor şi şcolilor de jurnalism, redacţiilor, dar şi tuturor jurnaliştilor interesaţi.

STUDII DE CAZ: „Stimularea gândirii critice a jurnaliştilor".

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?