logo
Decizii

Decizie "Cu privire la plângerea UNICEF Moldova împotriva postului de televiziune Jurnal TV"

Se constată că postul de televiziune Jurnal TV a încălcat prevederile Codului deontologic al jurnalistului (articolele 4.13 şi 4.14) privind protecţia identităţii minorilor implicaţi în evenimente cu conotaţie negativă şi protejarea interesului superior al minorului.

Consiliul de Presă cere Jurnal TV să retragă reportajul „Alcoolul i-a luat minţile” din Internet sau să modifice reportajul în aşa fel încât să nu fie posibilă identificarea victimei minore.

Decizie "Cu privire la plângerea Alionei Berdila împotriva jurnalistei Cornelia Cozonac"

Se constată că în cazul plângerii Aliona Berdila versus Cornelia Cozonac, Consiliul de Presă nu are competenţă de decizie, deoarece reţelele de socializare nu sunt instituţii mass-media, corespunzător, ele nu cad sub incidenţa Codului deontologic al jurnalistului.

Consiliul de Presă face apel către jurnaliştii din Republica Moldova să nu admită situaţiile de conflict de interese în activitatea lor profesională, inclusiv în comunicarea şi documentarea subiectelor jurnalistice prin intermediul reţelelor de socializare.

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?