logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2011-01-31 07:18:00

    Vlad Plahotniuc acuză ziarştii de la „Adevărul” de încălcarea codului deontologic

    Ziarul „Adevărul Moldova” a publicat, la 27 ianuarie, investigaţia „Plahotniuc, omul cu dublă identitate” (semnată de jurnalişti din Chişinău şi Bucureşti) în care se menţionează şi faptul că în R. Moldova numele oficialului moldovean este Vlad Plahotniuc, iar în România – Vlad Ulinici, după ce, în anii’90, acesta a dobândit cetăţenia română. Ziarul a publicat şi fotografii cu presupuse imobile ale omului de afaceri la Bucureşti, precum şi copia avizului din „Monitorul Oficial al României” prin care omul de afaceri ceruse să-i fie schimbat numele din Vlad Plahotniuc în Vlad Ulinici.   Vlad Plahotniuc a declarat că este „dezamăgit de lipsa de etică a jurnaliştilor de la „Adevărul” şi că unele episoade din articolul publicat „în ziarul care pretinde că spune adevărul” ar fi nişte „insinuări”. Plahotniuc a mai spus că deja şi-a cultivat „imunitate în raport cu mass media”.  Redactorul-şef al publicaţiei „Adevărul Moldova”, Ramona Ursu a declarat pentru Agenţia Monitor Media că Vlad Plahotniuc ar trebui să probeze acuzaţiile aduse, „la fel cum noi înţelegem să respectăm întocmai deontologia profesională”.  „Nu lucrăm cu insinuări şi cu presupuneri pentru că suntem jurnalişti”, a mai spus Ramona Ursu. Redacţia „Adevărul” afirmă în context că „ancheta despre dubla identitate a domnului Vladimir Plahotniuc, nu este o speculaţie, ci un...

Cameraman al „Jurnal” TV, agresat în centrul Chişinăului

Cameramanul Ion Diviza de la „Jurnal” TV a fost agresat, sâmbătă, 3 decembrie, în centrul Chişinăului în timp ce realiza un reportaj împreună cu jurnalişti de la acest post TV. Agresorul este un cetăţean care a pretins că i-a fost deranjată intimitatea, informează Agenţia Monitor Media.
2011regionalmeeting.jpg

La Chişinău a avut loc o reuniune regională a Consiliilor de Presă la tema respectării prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media

Reprezentanţii Consiliilor de Presă din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Rusia şi Ucraina s-au reunit zilele trecute la Chişinău pentru discuţii şi schimb de opinii privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media.

Discuţii cu viitorii jurnalişti despre etica profesională

În primele două săptămâni ale luni noiembrie 2011, Secretariatul Consiliului de Presă a organizat două întâlniri cu studenţii facultăţilor de jurnalism din Chişinău. O întâlnire s-a desfăşurat la Universitatea de Stat din Moldova, iar alta la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism.

Dialog public privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova a organizat o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media.

Dezbatere: „Respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media”

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova organizează o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului „Vispas” (Chişinău, str. A. Lapusneanu, 26 / în imediata apropiere a sediului Curţii Constituţionale), începând cu orele 14.00 şi până la 16.00.