logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2011-11-12 08:00:00

    Discuţii cu viitorii jurnalişti despre etica profesională

    Principalul subiect abordat în cadrul discuţiilor a fost etica jurnalistică şi respectarea de către instituţiile mass-media a prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din R. Moldova. Petru Macovei, secretarul Consiliului de Presă, le-a povestit studenţilor de la USM despre principiile eticii jurnalistice, respectate şi mai puţin respectate de jurnaliştii din Moldova. S-au pus în discuţie probleme actuale de natură etică şi cazuri mediatizate de instituţiile mass-media cu încălcarea normelelor deontologice. Ludmila Andronic, preşedinta Consiliului de Presă, s-a întâlnit cu studenţii de la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, cărora le-a povestit despre plângerile examinate de Consiliul de Presă, normele etice încălcate cel mai frecvent de către jurnalişti şi despre deciziile şi recomandările pe care le adoptă Consiliul. Viitorii jurnalişti s-au arătat interesaţi de subiectele discutate, au adresat multe întrebări şi s-au implicat activ în discuţii, venind cu diferite idei şi propuneri. La discuţii au participat peste 50 de studenţi, viitori profesionişti în domeniul jurnalistic. Astfel de întâlniri sunt preconizate şi cu alţi studenţi altor facultăţile de jurnalism şi comunicare din ţară. Întâlnirile cu studenţii sunt organizate în cadrul proiectului „Suport instituţional Consiliului de Presa din Moldova în anul 2011” finanţat de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare...

Cameraman al „Jurnal” TV, agresat în centrul Chişinăului

Cameramanul Ion Diviza de la „Jurnal” TV a fost agresat, sâmbătă, 3 decembrie, în centrul Chişinăului în timp ce realiza un reportaj împreună cu jurnalişti de la acest post TV. Agresorul este un cetăţean care a pretins că i-a fost deranjată intimitatea, informează Agenţia Monitor Media.
2011regionalmeeting.jpg

La Chişinău a avut loc o reuniune regională a Consiliilor de Presă la tema respectării prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media

Reprezentanţii Consiliilor de Presă din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Rusia şi Ucraina s-au reunit zilele trecute la Chişinău pentru discuţii şi schimb de opinii privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media.

Dialog public privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova a organizat o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media.

Dezbatere: „Respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media”

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova organizează o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului „Vispas” (Chişinău, str. A. Lapusneanu, 26 / în imediata apropiere a sediului Curţii Constituţionale), începând cu orele 14.00 şi până la 16.00.

ANUNŢ: Luni, 24 octombrie 2011, va avea loc şedinţa Consiliului de Presă

Luni, 24 octombrie 2011, cu începere de la 11.00, în sala de conferinţe a Hotelului “Elat” (Chişinău, str. Columna 140), va avea loc şedinţa Consiliului de Presă din R. Moldova.