logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2011-02-12 10:34:00

    O întreprindere din Bălţi îi cere unui ziar să dezmintă... o caricatură

    Caricatura care a trezit nemulţumirea DFEL a fost publicată la 19 ianuarie a.c. ca material ilustrativ al unui articol despre cum un orăşean a fost agresat de un mecanic, angajat al întreprinderii, aflat în stare de ebrietate în timpul orelor de muncă. Caricatura avea genericul „Aţi dat comandă de o bătaie?” (Draku zakazîvali?) şi reprezenta trei angajaţi ai DEFL ce consumă alcool în incinta întreprinderii.  Într-o scrisoare adresată redacţiei, administraţia DEFL solicită dezminţirea caricaturii pentru că nu corespunde realităţii. Administraţia întreprinderii susţine că respectivul angajat nu consumase alcool în ziua cu pricina şi că urmele de alcool se păstrase în sânge din ajun. DFEL consideră că desenul a lezat onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională a întreprinderii.  Redacţia ziarului declară că nu ştie în ce mod ar putea să dezmintă o caricatură. „Dacă administraţia DEFL doreşte să se facă de râs, acţionându-ne în judecată, nu are decât, a spus Ruslan Mihalevski, redactorul-şef adjunct al publicaţiei „SP”.  © AGENŢIA „MONITOR MEDIA”

Cameraman al „Jurnal” TV, agresat în centrul Chişinăului

Cameramanul Ion Diviza de la „Jurnal” TV a fost agresat, sâmbătă, 3 decembrie, în centrul Chişinăului în timp ce realiza un reportaj împreună cu jurnalişti de la acest post TV. Agresorul este un cetăţean care a pretins că i-a fost deranjată intimitatea, informează Agenţia Monitor Media.
2011regionalmeeting.jpg

La Chişinău a avut loc o reuniune regională a Consiliilor de Presă la tema respectării prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media

Reprezentanţii Consiliilor de Presă din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Rusia şi Ucraina s-au reunit zilele trecute la Chişinău pentru discuţii şi schimb de opinii privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media.

Discuţii cu viitorii jurnalişti despre etica profesională

În primele două săptămâni ale luni noiembrie 2011, Secretariatul Consiliului de Presă a organizat două întâlniri cu studenţii facultăţilor de jurnalism din Chişinău. O întâlnire s-a desfăşurat la Universitatea de Stat din Moldova, iar alta la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism.

Dialog public privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova a organizat o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media.

Dezbatere: „Respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media”

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova organizează o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului „Vispas” (Chişinău, str. A. Lapusneanu, 26 / în imediata apropiere a sediului Curţii Constituţionale), începând cu orele 14.00 şi până la 16.00.