logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2011-04-06 15:13:00

    60 de instituţii şi asociaţii mass-media din Republica Moldova au semnat „Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova” (redacţie nouă)

    60 de instituţii şi asociaţii mass-media din Republica Moldova au semnat „Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova” (redacţie nouă)„Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova”, în noua sa redacţie, a fost elaborat de experţi media ai Consiliului Europei şi din Republica Moldova în baza textului „Codului principiilor de etică profesională (Codul deontologic) al jurnalistului din Republica Moldova”, adoptat în 1999 de Uniunea Jurnaliştilor. La redactarea documentul autorii au ţinut cont de noile tendinţe în dezvoltarea mass-media şi recomandările instituţiilor internaţionale privind etica jurnalistică. „Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova”, în noua sa redacţie, conţine un spectru larg de principii etice, iar jurnaliştii pot găsi răspunsuri la majoritatea dilemelor profesionale. Primul proiect al Codului a fost discutat cu breasla jurnalistică în cadrul unor mese rotunde organizate la Chişinău, Bălţi şi Comrat în perioada 12-14 octombrie 2010, iar propunerile jurnaliştilor au fost incluse în textul final al documentului. La 1 martie a.c., Consiliul de Presă din Republica Moldova şi „Programul privind Susţinerea Democraţiei în Moldova” le-a propus instituţiilor media spre examinare şi, eventual, aprobare noua redacţie a „Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova”. Timp de o lună, 60 de instituţii şi asociaţii mass-media din Republica Moldova au aderat la...

Cameraman al „Jurnal” TV, agresat în centrul Chişinăului

Cameramanul Ion Diviza de la „Jurnal” TV a fost agresat, sâmbătă, 3 decembrie, în centrul Chişinăului în timp ce realiza un reportaj împreună cu jurnalişti de la acest post TV. Agresorul este un cetăţean care a pretins că i-a fost deranjată intimitatea, informează Agenţia Monitor Media.
2011regionalmeeting.jpg

La Chişinău a avut loc o reuniune regională a Consiliilor de Presă la tema respectării prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media

Reprezentanţii Consiliilor de Presă din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Rusia şi Ucraina s-au reunit zilele trecute la Chişinău pentru discuţii şi schimb de opinii privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media.

Discuţii cu viitorii jurnalişti despre etica profesională

În primele două săptămâni ale luni noiembrie 2011, Secretariatul Consiliului de Presă a organizat două întâlniri cu studenţii facultăţilor de jurnalism din Chişinău. O întâlnire s-a desfăşurat la Universitatea de Stat din Moldova, iar alta la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism.

Dialog public privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova a organizat o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media.

Dezbatere: „Respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media”

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova organizează o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului „Vispas” (Chişinău, str. A. Lapusneanu, 26 / în imediata apropiere a sediului Curţii Constituţionale), începând cu orele 14.00 şi până la 16.00.