logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2011-05-30 14:53:00

    CEDO a decis că presa nu are o obligaţie prealabilă de notificare a persoanelor care fac obiectul unui reportaj

    În fapt, reclamantul, Max Rufus Mosley, este un resortisant britanic, născut în 1940, cu reşedinţa în Monaco. El a fost preşedintele Federaţiei Internaţionale a Automobilului, o asociaţie cu scop nelucrativ ce reprezintă interesele organizaţiilor automobiliştilor din întreaga lume şi care organizează campionatul mondial de Formula 1. În martie 2008, ziarul de Duminică, News of the World, a publicat pe prima pagina un articol intitulat ,,Patronul F1 a făcut o orgie în stil nazist cu 5 prostituate”. Ziarul a consacrat mai multe pagini acestui subiect şi a publicat poze extrase de pe o filmare înregistrată, în secret, de către una dintre participante. Pe lângă fotografii, mai multe secvenţe din această filmare au fost postate pe siteul de internet al ziarului, fiind ulterior preluate şi de alte siteuri. Pe 4 aprilie 2008, Dl. Mosley a introdus împotriva publicaţiei o acţiune în daune interese, pentru divulgarea unor informaţii confidenţiale şi imixtiune în viaţa privată. Pe 9 aprilie 2008, High Court a refuzat să reţină acuzaţia privind divulgarea unor informaţii confidenţiale însă, cu privire la respectarea vieţii private, instanţa internă a decis că imaginile contestate nu comportă nicio conotaţie nazistă. În continuare, a arătat că, în aceste conditii, ele nu reprezintă niciun interes pentru...

Cameraman al „Jurnal” TV, agresat în centrul Chişinăului

Cameramanul Ion Diviza de la „Jurnal” TV a fost agresat, sâmbătă, 3 decembrie, în centrul Chişinăului în timp ce realiza un reportaj împreună cu jurnalişti de la acest post TV. Agresorul este un cetăţean care a pretins că i-a fost deranjată intimitatea, informează Agenţia Monitor Media.
2011regionalmeeting.jpg

La Chişinău a avut loc o reuniune regională a Consiliilor de Presă la tema respectării prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media

Reprezentanţii Consiliilor de Presă din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Rusia şi Ucraina s-au reunit zilele trecute la Chişinău pentru discuţii şi schimb de opinii privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media.

Discuţii cu viitorii jurnalişti despre etica profesională

În primele două săptămâni ale luni noiembrie 2011, Secretariatul Consiliului de Presă a organizat două întâlniri cu studenţii facultăţilor de jurnalism din Chişinău. O întâlnire s-a desfăşurat la Universitatea de Stat din Moldova, iar alta la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism.

Dialog public privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova a organizat o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media.

Dezbatere: „Respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media”

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova organizează o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului „Vispas” (Chişinău, str. A. Lapusneanu, 26 / în imediata apropiere a sediului Curţii Constituţionale), începând cu orele 14.00 şi până la 16.00.