logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2011-08-05 11:57:00

    Consiliul de Presă şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului vor organiza dezbateri publice la tema protejării demnităţii umane în mass-media

                        Solicitarea vine după mai multe adresări din partea consumatorilor de produse mass-media, care se plâng că în ştirile şi pe paginile web ale unor radiodifuzori sunt prezentate imagini morbide cu detalii ale crimelor şi ale accidentelor rutiere, iar în unele cazuri nu este protejată demnitatea victimelor şi a rudelor acestora.                     În răspunsul CCA la solicitarea Consiliului de Presă se menţionează că difuzarea imaginilor morbide în cadrul serviciului de programe TV prezintă o îngrijorare nu doar din punct de vedere al încălcării dreptului la demnitate al persoanelor decedate şi al rudelor acestora, dar şi al garantării moralităţii şi asigurării protecţiei minorilor, conform prevederilor art. 6 al Codului audiovizualului şi art. 7 al Convenţiei Europene cu privire la Televiziunea Transfrontalieră. Astfel, CCA consideră oportună demararea unei campanii de monitorizare a posturilor de televiziune privind reflectarea acestor subiecte.                     În acelaşi timp, CCA şi Consiliul de Presă din R. Moldova au convenit să desfăşoare, în septembrie-octombrie curent, dezbateri publice comune la tema protejării demnităţii umane şi asigurării protecţiei minorilor în mass-media.                     Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova obligă jurnaliştii să protejeze dreptul la viaţa privată şi demnitate al persoanelor şi să nu furnizeze publicului detaliile morbide ale crimelor, accidentelor...

Cameraman al „Jurnal” TV, agresat în centrul Chişinăului

Cameramanul Ion Diviza de la „Jurnal” TV a fost agresat, sâmbătă, 3 decembrie, în centrul Chişinăului în timp ce realiza un reportaj împreună cu jurnalişti de la acest post TV. Agresorul este un cetăţean care a pretins că i-a fost deranjată intimitatea, informează Agenţia Monitor Media.
2011regionalmeeting.jpg

La Chişinău a avut loc o reuniune regională a Consiliilor de Presă la tema respectării prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media

Reprezentanţii Consiliilor de Presă din Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Rusia şi Ucraina s-au reunit zilele trecute la Chişinău pentru discuţii şi schimb de opinii privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei şi a dreptului la viaţă privată în mass-media.

Discuţii cu viitorii jurnalişti despre etica profesională

În primele două săptămâni ale luni noiembrie 2011, Secretariatul Consiliului de Presă a organizat două întâlniri cu studenţii facultăţilor de jurnalism din Chişinău. O întâlnire s-a desfăşurat la Universitatea de Stat din Moldova, iar alta la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism.

Dialog public privind respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova a organizat o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media.

Dezbatere: „Respectarea prezumţiei nevinovăţiei în mass-media”

La 27 octombrie 2011, Consiliul de Presă din Republica Moldova organizează o dezbatere publică la tema respectării principiului prezumţiei nevinovăţiei în mass-media. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Hotelului „Vispas” (Chişinău, str. A. Lapusneanu, 26 / în imediata apropiere a sediului Curţii Constituţionale), începând cu orele 14.00 şi până la 16.00.