logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2021-04-19 15:25:47

    MARȚI, 20 APRILIE 2021, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    Marți, 20 aprilie 2021, cu începere de la ora 16.00, va avea loc şedinţa Consiliului de Presă din R. Moldova. Din agenda şedinţei:      1. Cu privire la plângerea domnilor Victor Godonoaga, Veaceslav Botezatu și Sergiu Cobîlaș împotriva jurnalistului Vadim Ungureanu și portalului Deschide.md. 2. Cu privire la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind un reportaj difuzat de postul de televiziune Jurnal TV. 3. Cu privire la autosesizarea Consiliului de Presă în cazul unui reportaj difuzat de postul de televiziune TV8. 4. Diverse. NOTĂ. În legătura cu pandemia de COVID-19, ședința va avea loc în regim on-line. Jurnaliștii care doresc să reflecte mersul ședinței pot solicita accesul printr-un mesaj transmis la adresa electronică: consiliuldepresa@gmail.com

Recomandări ale Consiliului de Presă privind comportamentul jurnaliștilor/elor pe rețelele sociale

Consiliul de Presă din Republica Moldova lansat un set de recomandări pentru jurnaliști/e și redacții referitoare la comportamentul etic pe rețelele sociale. Consiliul îndeamnă profesioniștii media să se conducă de ele și să le ia drept bază pentru formularea propriilor coduri de conduită pe rețelele sociale, care să fie incluse în documentele interne ale redacțiilor - fișele de post ale angajaților sau anexe la documentele de politică editorială.

Consiliul de Presă subliniază că jurnaliștii/stele, atât în viața cotidiană, cât și în activitatea profesională și cea de pe rețelele sociale trebuie să dea dovadă de un comportament decent și responsabil. Acțiunile lor ar trebui să transmită publicului neutralitate și independență. Eventuale acțiuni ce vădesc simpatii politice pronunțate, abordări discriminatorii, lipsă de bun simț sau agresivitate pot afecta încrederea publicului în jurnalist/ă și în breaslă, în general.