logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2022-02-17 16:10:00

    A fost aleasă o nouă componenţă a Consiliului de Presă

    Comisia de selectare[1] a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova informează despre rezultatele examinării dosarelor depuse la concursul deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă pentru următorii doi ani. Astfel, în componenţa Consiliului de Presă pentru perioada februarie 2022 – februarie 2024 au fost aleşi: - reprezentanţi ai mediului jurnalistic – Olga Ceaglei, propusă de Proiectul media „CU SENS”, Viorica Zaharia, propusă de Asociația Presei Independente (API), Veaceslav Perunov, propus de redacția ziarului „SP” și a portalului Esp.md, Olga Stăvilă, propusă de Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Piotr Garciu, propus de redacția portalului Laf.md/Asociația „Media Birlii – Uniunea Media”.      - reprezentanţi ai consumatorilor de produse mass-media – Natalia Porubin, propusă de un grup de 10 consumatori de produse media, Natalia Grîu, propusă de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Natalia Vișanu, propusă de Asociația pentru Abilitarea Copiilor și a Familiei ”AVE COPIII”, Andrei Bivol, propus de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare “LID Moldova”.   Prima şedinţa a Consiliului de Presă din Republica Moldova în componenţă nouă va avea loc la începutul lunii martie 2022.   [1] Din componența Comisiei de selectare a membrilor Consiliului de Presă au făcut parte cinci persoane, inclusiv doi reprezentanți ai fondatorilor Consiliului de Presă...

JOI, 21 APRILIE 2022, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

Joi, 21 aprilie 2022, cu începere de la ora 16.00, va avea loc şedinţa Consiliului de Presă din Republica Moldova.

Agenda şedinţei:   

1. Cu privire la autosesizarea în cazul emisiunii „Oameni pentru oameni”, ediția din 8 aprilie 2022, de la postul de televiziune TV6.

2. Cu privire la autosesizarea în cazul comentariilor la un articol publicat pe pagina de Facebook a postului de televiziune N4.

3. Diverse.

Ședința Consiliului de Presă va avea loc la sediul Secretariatului Consiliului (mun. Chișinău, str. București 41/5). Părțile vizate sunt invitate să se conecteze online, link de conexiune AICI.

VIORICA ZAHARIA A FOST REALEASĂ ÎN FUNCȚIA DE PREŞEDINTĂ A CONSILIULUI DE PRESĂ DIN R. MOLDOVA

La prima şedinţă a noii componenţe a Consiliului de Presă din Republica Moldova, care a avut loc miercuri, 23 martie a.c., în funcţia de preşedintă a Consiliului de Presă a fost realeasă doamna Viorica Zaharia.

Viorica Zaharia este jurnalistă şi expertă media, masteră în jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, a fost angajată anterior la diferite instituţii de presă (PRO TV Chişinău, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Radio Europa Liberă, agenţia de ştiri „Flux”), este redactoră a portalului Moldovacurata.md. Din 2016. V. Zaharia este membră a Consiliului de Presă şi a deţinut până acum două mandate de preşedintă a Consiliului.

MIERCURI, 23 MARTIE 2022, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

Miercuri, 23 martie 2022, cu începere de la ora 16.00, va avea loc prima şedinţă a Consiliului de Presă din Republica Moldova în componență nouă.

Agenda şedinţei:   

1. Cuvânt de salut din partea Comisiei de selectare a membrilor Consiliului de Presă (Inga Burlacu, președinta Comisiei de selectare)

2. Prezentarea Regulamentului de activitate a Consiliului de Presă (Petru Macovei, secretarul Consiliului de Presă)

3. Alegerea președintelui/președintei Consiliului de Presă din Republica Moldova

4. Cu privire la plângerea domnului Igor Burduja împotriva site-ului Drochia.report și a domnului Radu Druță

5. Cu privire la demersului Inspectoratului de Poliția Ocnița

6. Cu privire la cererea prealabilă a domnului Vasile Secrieru, președintele raionului Râșcani

7. Diverse.

Ședința Consiliului de Presă va avea loc la sediul Secretariatului Consiliului (mun. Chișinău, str. București 41/5)

FORUMUL MASS-MEDIA, AMÂNAT REPETAT. AR PUTEA AVEA LOC ÎN MAI 2022

Din cauza înrăutățirii situației pandemice din țară și a prelungirii stării de urgență în sănătatea publică, desfășurarea Forumului Mass-Media din Republica Moldova a fost amânată pentru o perioadă ulterioară.  

O decizie în acest sens a fost luată la 14 ianuarie 2022 de Grupul de inițiativă pentru organizarea Forumului, din care fac parte reprezentanți ai Consiliului de Presă, Asociației Presei Independente (API), Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Asociației Presei Electronice (APEL), Fundației Soros Moldova și Freedom House Moldova. Ediția 2021 a Forumului Mass-Media urma să aibă loc încă în noiembrie 2021, însă a fost reprogramată pentru începutul anului 2022 din cauza situației epidemiologice nesatisfăcătoare de la acea vreme. În contextul menținerii riscului sporit de răspândire a infecţiei provocate de SARS-CoV-2 și a potenţialului de transmitere al tulpinii Omicron, Grupul de inițiativă a decis să amâne desfășurarea evenimentului pentru o perioadă ulterioară. Dacă situația pandemică se va îmbunătăți, Forumul Mass-Media va avea loc în mai 2022, cu participarea fizică a unui număr mai mare de jurnaliști. alți colaboratori ai redacțiilor din R. Moldova, reprezentanți ai autorităților, experți din țară și de peste hotare.

Forumul Mass-Media este convocat anual de Consiliul de Presă și partenerii săi pentru a dezbate problemele comunității jurnalistice, a identifica și a promova soluții pentru consolidarea independenței editoriale și a calității mass-media. Desfăşurarea Forumului Mass-Media este finanţată de Fundaţia Soros Moldova și alți donatori.