logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2023-07-13 14:17:08

    VINERI, 14 IULIE 2023, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE pRESĂ

    Vineri, 14 iulie 2023, cu începere de la ora 14.00, va avea loc şedinţa Consiliului de Presă din Republica Moldova. Agenda şedinţei:    1. Cu privire la plângerea domnului Ion Chicu împotriva postului de televiziune Jurnal TV/emisiunea „Ora de ras” 2. Cu privire la plângerea domnului Vaja Jhashi împotriva postului de televiziune Jurnal TV/emisiunea „Secretele Puterii” 3. Diverse Ședința Consiliului de Presă va avea loc în format online. Jurnaliștii care doresc să reflecte mersul ședinței pot solicita accesul la adresa electronică consiliuldepresa@gmail.com.

REZOLUŢIA FORUMULUI MASS-MEDIA DIN REPUBLICA MOLDOVA 2023

Participanții la Forumul Mass-Media 2023 aprobă următoarea rezoluție

1. Reiterând convingerea fermă că garantarea unei mass-media libere, independente și pluraliste este vitală pentru dezvoltarea unei democrații reziliente și sănătoase în Republica Moldova;

2. Împărtășind îngrijorările Uniunii Europene pentru libertatea presei, aflată actualmente în pericol în majoritatea părților lumii;

3. Conștientizând că protecția libertății de exprimare ca misiune universală trebuie să rămână în continuare o prioritate-cheie și pentru mass-media, și pentru autorități;

4. Reconfirmând angajamentul breslei și al asociațiilor de profil de a consolida jurnalismul bazat pe principii deontologice, ca răspuns la amenințările hibride, dar și ca probă concludentă de servire a interesului public;

5. Conștientizând importanța susținerii dezvoltării economice a mass-mediei independente;

MIERCURI, 20 DECEMBRIE 2023, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

Miercuri, 20 decembrie 2023, cu începere de la ora 16.00, va avea loc şedinţa Consiliului de Presă din Republica Moldova.

Agenda şedinţei:   

1. Cu privire la plângerea doamnei Galina Cristea împotriva jurnalistului Ion Cernei.

2. Cu privire la plângerea domnului Vlad Andreev împotriva posturilor de televiziune One TV și Vocea Basarabiei TV.

3. Cu privire la sesizarea Consiliului Suprerior al Magistraturii (cererea magistratei Natalia Iordachi împotriva site-urilor Punctul.md și Sinteza.org).

4. Diverse.

Ședința Consiliului de Presă va avea loc în format online. Jurnaliștii care doresc să reflecte mersul ședinței pot solicita accesul la adresa electronică consiliuldepresa@gmail.com

PROIECTUL REZOLUȚIEI FORUMULUI MASS-MEDIA 2023

Participanții la ediția a opta a Forumului Mass-Media din Republica Moldova, care s-a desfășurat la 4-5 decembrie 2023 în municipiul Chișinău, au aprobat proiectul Rezoluției Forumului. Până joi, 14 decembrie 2023 inclusiv, jurnaliștii și instituțiile mass-media din țară pot transmite propuneri de completare a textului Rezoluției pe adresa electronică a Consiliului de Presă (consiliuldepresa@gmail.com).

Organizatorii Forumului Mass-Media (Consiliul de Presă, Asociația Presei Independente, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice) vor examina propunerile și vor decide privind acceptarea sau respingerea acestora.

Portalul Nokta.md din Comrat a câștigat Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică 2023

Consiliul de Presă a desemnat portalul Nokta.md din Comrat câștigător al Premiului Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediția 2023. 

Premiul i-a fost înmânat lui Mihail Sirkeli, administratorul portalului, de către președinta Consiliului de Presă, Viorica Zaharia, pe 4 decembrie, în prima zi a Forumului Mass-Media 2023, care se desfășoară în municipiul Chișinău. „Acest premiu este meritul întregii noastre echipe și reprezintă o responsabilitate pentru fiecare dintre noi de a continua să ne facem munca în fiecare zi conștiincios și cu demnitate. Suntem recunoscători colegilor de brească și organizațiilor de media pentru susținere și încurajare”, a spus M. Sirkeli.

A ÎNCEPUT A OPTA EDIȚIE A FORUMULUI MASS-MEDIA DIN REPUBLICA MOLDOVA

Peste 160 de jurnaliști, editori, manageri media, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor de media, profesori și studenți de la facultățile de jurnalism participă la Forumul Mass-Media 2023, care a început luni la Chișinău. La evenimentul care va dura două zile, au fost invitați și reprezentanți ai instituțiilor publice și autorităților de reglementare, experți naționali și de peste hotare.

Forumul Mass-Media 2023 va fi deschis de președinta Consiliului de Presă, Viorica Zaharia, iar apoi participanții vor fi salutați de Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, Jānis Mažeiks, ambasador, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Raimar Wagner, directorul biroul pentru România și Republica Moldova al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania), și Daniela Vidaicu, directoare de Advocacy și Programe a Fundației Soros Moldova.