logo
Decizie "Cu privire la plângerea domnului Semion Nikulin împotrva site-ului www.inprofunzime.md"
2012-04-27 20:02:38

Examinând în şedinţa publică din 27 aprilie 2012 plângerea depusă de domnul Semion Nikulin în care se solicită aprecierea deontologică a plasării pe site-ul www.inprofunzime.md, la 7 aprilie 2012, a afirmaţiilor care îl vizează direct din filmul despre evenimentele din 7 aprilie 2009, şi pe care autorul plângerii le consideră defăimătoare – (materialul “VIDEO. Dezvaluiri SOCANTE! Filmul care da peste cap ADEVARUL despre 7 aprilie! Baghirov povesteste cum a organizat revolutia”[1])

vizionând materialul video contestat,

în lipsa părţilor care care au fost informate despre data şi locul desfăşurării şedinţei,

bazându-se pe prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova[2] şi pe Regulamentul de activitate a Consiliului de Presă,

                         

Consiliul de Presă din Republica Moldova adoptă următoarea decizie:

  1. În temeiul prevederilor Codului deontologic al jurnalistului, art. 2.12: Jurnalistul respectă principiul potrivit căruia orice persoană vizată direct într-un material are dreptul la replică, se recomandă administratorilor site-ului www.inprofunzime.md să-i ofere dreptul la replică domnului Semion Nikulin care a fost vizat direct în materialul video contestat prin publicarea acesteia pe site.
  2. Decizia poate fi contestată în termen de 20 de zile la fondatorii Consiliului de Presă.

 

Ludmila Andronic,

preşedinta Consiliului de Presă din R. Moldova

 

mun. Chişinău, 27 aprilie 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?