logo
Decizie "Cu privire la plângerea Centrului Republican pentru Copii şi Tineret împotriva Publika TV"
2014-12-19 13:53:27

Examinând în şedinţa publică din 18 decembrie 2014 demersul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret, semnat de domnul Sergiu Scarlat, director interimar, în care este reclamată „informarea unilaterală şi subiectivă, care contravine normelor de informare corectă, echidistantă şi imparţială a publicului” şi „caracterul părtinitor al investigaţiei corespondentului Publika TV, tendinţa de favorizare a fostei directoare, dna A. Hîncu, şi de defăimare a actualei administraţii, afectând interesele beneficiarilor Centrului” (citate din demers) în reportajele „(VIDEO) Nereguli la Centrul pentru Copii şi Tineret ARTICO. Instituţia ar putea fi luată la ochi de CNA” şi „Centrul pentru copii ARTICO a încetat să perceapă plăţi ilegale, după o investigaţie Publika TV”, difuzate la postul de televiziune Publika TV şi publicate pe site-ul Publika.md,

analizând reportajele reclamate,

în lipsa reprezentanţilor reclamatului, care au fost informaţi despre data şi locul desfăşurării şedinţei,

bazându-se pe prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova şi pe Regulamentul de activitate a Consiliului de Presă,

     

Consiliul de Presă din Republica Moldova adoptă următoarea decizie:

  1. Consiliul de Presă constată că reportajele „(VIDEO) Nereguli la Centrul pentru Copii şi Tineret ARTICO. Instituţia ar putea fi luată la ochi de CNA” şi „Centrul pentru copii ARTICO a încetat să perceapă plăţi ilegale, după o investigaţie Publika TV”, difuzate de postul de televiziune Publika TV nu încălcă prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova şi corespund normelor jurnalistice de verificare a faptelor şi de prezentare a informaţiilor.
  2. Consiliul de Presă respinge plângerea directorului intermar al Centrului Republican pentru Copii şi Tineret împotriva Publika TV ca fiind neîntemeiată.
  3. Decizia poate fi contestată la fondatorii Consiliului de Presă în termen de 20 de zile din ziua comunicării.

 

Ludmila Andronic,

preşedinta Consiliului de Presă din R. Moldova

 

mun. Chişinău, 18 decembrie 2014

 

Inapoi

Noutăți recente

  • CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA APRILIE 2024 - MARTIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?