logo
20 de candidaţi la Premiul Naţional de Etică şi Deontologie Jurnalistică 2019. Votează redacția care merită!
2019-09-06 20:00:05

Pe platforma online www.MediaForum.md a început votarea pentru candidaţii la Premiul Naţional de etică şi deontologie jurnalistică pentru anul 2019. Premiul a fost instituit în anul 2015, iar câştigătorul este desemnat în rezultatul unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experţilor şi a membrilor Consiliului de Presă.

Pentru ediţia 2019, la concurs au fost admise 20 de instituții mass-media, care și-au înaintat candidatura de sine stătător, au fost propuse de consumatori de media şi de un grup de experţi ai Consiliului de Presă. Candidaţii sunt (în ordine alfabetică):

Conform Regulamentului de organizare a concursului, până la data de 15 octombrie 2019, instituţiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online MediaForum.md. Astfel, vizitatorii platformei pot acorda de pe un singur cont în rețelele de socializare cel mult 10 puncte pe săptămână pentru cel mult 4 instituții media candidate, după algoritmul 4 - 3 - 2 - 1. Ulterior, comportamentul profesional al candidaţilor va fi apreciat de grupul de experţi şi de membrii Consiliului de Presă în baza prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova și aplicând criteriile stabilite în Regulamentul concursului. La ultima etapă a concursului, va fi totalizat punctajul cumulativ al candidaților, în care 25% îl va constitui votul public, iar 75% votul experților și al membrilor Consiliului de Presă. Decizia finală va fi luată de membrii Consiliului de Presă care nu sunt în conflict de interese, iar Premiul va fi înmânat în cadrul Forumului Mass-Media 2019 care va avea loc la 4-5 noiembrie 2019. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituţiile mass-media candidate nu merită Premiul. Membrii și experții Consiliului de Presă care reprezintă sau sunt angajați ai instituțiilor mass-media candidate la Premiu, nu vor participa în procesul de evaluare a candidaților.

Membrii și experții Consiliului de Presă care reprezintă sau sunt angajați ai instituțiilor mass-media candidate la Premiu, nu vor participa în procesul de evaluare a candidaților. Decizia finală va fi luată de membrii Consiliului de Presă care nu sunt în conflict de interese, iar Premiul va fi înmânat în cadrul Forumului Mass-Media 2019 care va avea loc la 4-5 noiembrie 2019. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituţiile mass-media candidate nu merită Premiul.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenţi, câştigători ai Premiului au fost desemnaţi redacţia Biroului din Chişinău a postului de radio Radio Europa Liberă (2015), portalul Anticoruptie.md (2016), săptămânalul Ziarul de Gardă (2017) și săptămânalul SP din Bălți (2018).

Puteți acorda puncte candidaţilor preferaţi, activând bannerul „Votează online!” de pe pagina web www.MediaForum.md, link direct: https://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?