logo
Apel către jurnaliştii din străinătate să se informeze din surse credibile şi diverse despre situaţia din Moldova
2016-01-21 19:44:00
„Republica Moldova este o țară care apare în peisajul mediatic internațional foarte rar și doar cu ocazia unor evenimente extreme sau inedite. Actualmente ţara noastră trăiește exact un astfel de eveniment dramatic, care trezește interesul mass-mediei internaționale: un lung și traumatizant proces de instituire a noului guvern, pe fundalul protestelor masive care tensionează societatea până la un indicator care fac evenimentele ”publicabile” pe paginile multor ziare europene. Constatăm, însă, că mai multe ediții străine au plasat știri eronate despre realitatea moldovenească și înțelegem că acestea nu se bazează pe elementare acțiuni de informare, obligatorii pentru jurnalismul de calitate. Ca urmare, interpretările eronate ale mass-media internaționale sunt preluate de unele medii locale și utilizate în calitate de argumente în acțiuni de manipulare evidentă”, se spune în apelul Consiliului de Presă din Moldova

Prin intermediul AIPCE, Consiliul de Presă din Moldova face apel către toți jurnaliștii care respectă principiile jurnalismului etic, să se informeze îndeajuns, din surse credibile și diverse, despre situația actuală din Chișinău pentru a le oferi cititorilor, ascultătorilor sau spectatorilor săi informație obiectivă despre evenimentele din Republica Moldova.

 

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?