logo
Concurs deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova (ATENŢIE! Data limită de depunere a dosarelor a fost prelungită!)
2009-12-01 22:20:00

Comisia de selectare anunţă prelungirea până la data de 10 decembrie 2009 a termenului de depunere a dosarelor pentru concursul deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova pentru candidaţi care vor reprezenta mediul jurnalistic, precum şi pentru candidaţii care vor reprezenta consumatorii de media din provincie (din afara mun. Chişinău).

Informaţii generale

Consiliul de Presă este o structură independentă care va contribui la responsabilizarea mass-media faţă de consumatorii de produse media, prin soluţionarea amiabilă a litigiilor dintre publicaţii şi cititori, promovarea jurnalismului de calitate şi a respectării principiilor deontologice jurnalistice de către ziare, reviste, agenţii de ştiri sau portaluri informaţionale. Consiliul de Presă va fi format din nouă membri, inclusiv patru membri care vor reprezenta mediul jurnalistic (dintre care doi membri din regiuni, inclusiv unul – din UTA Gagauz Yeri), iar cinci membri vor reprezenta consumatorii de produse media. Membrii Consiliului de Presă sunt aleşi pentru o perioadă de doi ani.

Condiţii de selectare.

Candidaţii pentru calitatea de membru al Consiliului de Presă care vor reprezenta mediul jurnalistic pot fi propuşi de către redacţiile publicaţiilor (ziare, reviste, agenţii de ştiri, portaluri informaţionale), organizaţii profesionale ale jurnaliştilor, organizaţii ale patronilor de media,  alte asociaţii obşteşti de media. Candidaţii pentru calitatea de membru al Consiliului de Presă care vor reprezenta  consumatorii de produse media din provincie (din afara mun. Chişinău) pot fi propuşi de către grupuri de consumatori de produse media, organizaţii sindicale, organizaţii patronale, organizaţii religioase, alte asociaţii obşteşti.

Candidaţii trebuie să corespundă următoarelor criterii: - profesionalism în domeniul pe care îl reprezintă; - imparţialitate; - neapartenenţă politică; - autoritate în domeniu; - vechime în muncă de cel puţin 3 ani în domeniul pe care îl reprezintă; - cunoaşterea deontologiei jurnalistice. Dosarul candidaţilor va include: - CV candidatului; - o scrisoare de recomandare şi argumentare a corespunderi candidatului cu criteriile indicate mai sus, semnată de conducătorul şi un reprezentant al colectivului organizaţiei sau instituţiei care îl (o) recomandă (notă: în cazul candidaţilor propuşi de grupuri de consumatori, scrisoarea va fi semnată de cel puţin 5 persoane, cu indicarea datelor de contact ale acestora); - acordul candidatului privind disponibilitatea de a activa în calitate de membru al Consiliului.

Dosarul trebuie prezentat până la data de 10 decembrie 2009, orele 17.00, la sediul Secretariatului Consiliului de Presă (mun. Chişinău, str. Bucureşti 77) sau la adresa electronică secretariat@consiliuldepresa.md

Telefon pentru relaţii: 22-09-96

Inapoi

Noutăți recente

  • CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA APRILIE 2024 - MARTIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?