logo
Consiliu de Presă a publicat versiunea prefinală a completărilor la Codul deontologic al jurnalistului
2019-05-03 15:54:22

Consiliu de Presă publică versiunea prefinală a completărilor la Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova și invită profesioniștii din domeniul mass-media și alte persoane/organizații interesate să vină cu ultimele propuneri până marți, 7 mai 2019.

Propunerile de completare a Codului deontologic al jurnalistului din R. Moldova au fost elaborate de un grup de experți naționali și internaționali ai organizației Freedom House. Ele concretizează situațiile pe care ar trebui să le ocolească jurnalistul pentru a evita conflictele de interese; dezvoltă prevederi cu referire la subiecte jurnalistice în care protagoniști sunt persoane vulnerabile la discriminare; vizează fenomenele știrile false, dezinformare, manipulare etc. Completările includ și un capitol nou, referitor la relația dintre jurnalist și angajator. Anterior, Consiliul de Presă a publicat pe pagina sa web și a transmis pe adresele electronice ale instituțiilor mass-media prima versiune a completărilor la Codului deontologic, iar în perioada 16-24 aprilie 2019 au avut loc consultări publice cu profesioniștii media, reprezentanții organizațiilor neguvernamentale și alte organizații și persoane interesate. 

După consultările publice, membrii grupului de experți au redactat documentul și au elaborat versiunea prefinală a completărilor la Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova. Această versiune poate fi descărcată în format word și pdf.

Consiliul de Presă invită profesioniștii din domeniul mass-media și alte persoane/organizații interesate să vină cu ultimele propuneri până la sfârșitul zilei marți, 7 mai 2019, la adresa electronică consiliuldepresa@gmail.com 

Versiunea completată finală a Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova va fi prezentată în cadrul unei mese rotunde care va avea loc vineri, 10 mai 2019, cu începere de la ora 13.00, în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon (mun. Chișinău, str. Maria Cebotari 37).

 

 
Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?