logo
Consiliul de Presă cere instituţiilor mass-media instituţiilor mass-media să excludă fotografiile şi imaginile cu caracter obscen din ştirile despre tinerele care se presupune că prestau servicii de tip sex-chat
2015-01-06 14:08:00

În baza competenţelor şi atribuţiilor sale de monitorizare a respectării Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, Consiliul de Presă cere instituţiilor mass-media să respecte normele deontologiei profesionale în relatarea acestui caz şi să excludă din ştiri fotografiiie cu caracter obscen clar. De asemenea, se recomandă protejarea identităţii tinerelor implicate în acest caz. 
Reamintim că jurnaliştii şi instituţiile mass-media trebuie să se conducă de interesul public, iar în acest caz interesului public nu constă în niciun caz în tirajarea unor imagini obscene, la limita pornografiei, care atentează la bunul simţ.
 

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?