logo
Decizie "Cu privire la examinarea demersului Biroului UNICEF Moldova"
2010-05-06 16:05:34

Biroul UNICEF din Moldova a solicitat Consiliului de Presă să intervină în cazul mediatizării la postul de televiziune PRO TV Chişinău a abuzului asupra unei fete de 13 ani din Sângerei, obligată de mama ei vitregă să stea cu genunchii într-un lighean cu porumb.

Consiliul de Presă a examinat reportajele plasate pe site-ul www.protv.md şi a constatat că, prin publicarea acestor reportaje, au fost aduse atingeri dreptului copilului aflat într-o situaţie jenantă la protecţia identităţii.

Consiliul de Presă a expediat un demers companiei „Mediapro”, prin care a solicitat aplicarea măsurilor de protecţie a drepturilor copilului în reportajele plasate pe site-ul www.protv.md. Urmare a scrisorii, unul din cele două reportaje despre cazul respectiv a fost şters de pe site.

Inapoi

Noutăți recente

  • A fost lansată campania „Semnăm Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova”

    citeste mai mult
  • Imagini cu persoane private care ajung în presă. Unde greșesc jurnaliștii?

    citeste mai mult
  • Consiliul de Presă cere redacțiilor să nu admită discriminare sau discurs de ură în comentariile la articolele despre pandemia COVID-19

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?