logo
Decizie "Cu privire la examinarea plângerii lui Eugen Luchianiuc împotriva săptămânalului "Ziarul de Gardă"
2010-09-13 15:58:08

Blogerul Eugen Luchianiuc a depus o plângere la Consiliul de Presă, prin care a reclamat că „Ziarul de Gardă” a preluat neautorizat o fotografie de pe blogul său şi a publicat-o pe pagina electronică a ziarului, fără să indice sursa.

Pentru justificarea poziţiei sale în acest caz, Consiliul de Presă a solicitat o expertiză juridică, prin prisma legislaţiei privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Expertiza a confirmat probabilitatea preluării neautorizate a imaginii în cauză. În rezultatul medierii acestui conflict, „Ziarul de Gardă” a admis că a utilizat neautorizat imaginea de pe blog şi a publicat, conform solicitării reclamantului în calitate de acţiune reparatorie, o machetă publicitară a blogului lui Eugen Luchianiuc.

Inapoi

Noutăți recente

  • A fost lansată campania „Semnăm Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova”

    citeste mai mult
  • Imagini cu persoane private care ajung în presă. Unde greșesc jurnaliștii?

    citeste mai mult
  • Consiliul de Presă cere redacțiilor să nu admită discriminare sau discurs de ură în comentariile la articolele despre pandemia COVID-19

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?