logo
Decizie "Cu privire la imaginile morbide privind privind tehnicile suicidare, difuzate de portalul www.jurnal.md"
2011-01-20 18:01:59

 

Autosesizându-se pe cazul difuzării, la 19 ianuarie 2011, de către portalul www.jurnal.md, a informaţiei „ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE: Un politician şi-a zburat creierii în direct”, însoţită de înregistrarea video detaliată a sinuciderii unei persoane,

 

 Consiliul de Presă din Republica Moldova adoptă următoarea decizie:

 

 1. Se constată că, prin plasarea imaginilor video la ştirea „ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE: Un politician şi-a zburat creierii în direct”, portalul www.jurnal.md a încălcat bunele practici ale jurnalismului responsabil şi prevederile deontologice care nu permit difuzarea detaliilor morbide ale crimelor, accidentelor şi catastrofelor naturale sau a detaliilor privind tehnicile suicidare.
 2. Consiliul de Presă cere portalului www.jurnal.md să şteargă coloana video a ştirii „ATENŢIE! IMAGINI ŞOCANTE: Un politician şi-a zburat creierii în direct”.
 3. Consiliul de Presă cere portalului www.jurnal.md şi altor instituţii mass-media să nu admită publicarea unor imagini şi informaţii care pot influenţa integritatea psihologică a consumatorilor, în special a copiilor şi tinerilor.

 

Ludmila Andronic,

preşedinta Consiliului de Presă din R. Moldova

 

mun. Chişinău, 20 ianuarie 2011

Inapoi

Noutăți recente

 • VINERI, 28 MAI 2021, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

  citeste mai mult
 • Recomandări ale Consiliului de Presă privind comportamentul jurnaliștilor/elor pe rețelele sociale

  citeste mai mult
 • MARȚI, 20 APRILIE 2021, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

  citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?