logo
Decizie "Cu privire la plângerea Sandriliona SA împotriva ziarului „Evenimentul Zilei”
2010-09-13 15:55:37

Domnul Franck Arif, fondatorul companiei Sandriliona SA, producătoare a îngheţatei „Sandra”, a depus o plângere la Consiliul de Presă, prin care a solicitat dezminţirea afirmaţiilor făcute în articolul „SOS! Cvasul şi îngheţata de proastă calitate, vândute în condiţii insalubre”, publicat în ziarul „Evenimentul Zilei” nr. 27-28 din 6 august 2010. Articolul reclamat conţinea informaţii şi date privind controalele calităţii cvasului vândut la gheretele ambulante din mun. Chişinău. În acelaşi timp, imaginea alăturată articolului şi titlul acestuia indica că este de proastă calitate nu doar cvasul, ci şi îngheţata, iar în imagine a apărut o gheretă cu inscripţia „Sandra” pe ea.

În rezultatul medierii acestui conflict, ziarul „Evenimentul Zilei” a recunoscut că în articolul „SOS! Cvasul şi îngheţata de proastă calitate, vândute în condiţii insalubre” s-a strecurat o greşeală tehnică, şi-a cerut scuze şi a publicat o precizare în care a anunţat că textul nu se referă la întreprinderea şi îngheţata produsă de Sandriliona SA. 

Inapoi

Noutăți recente

  • A fost lansată campania „Semnăm Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova”

    citeste mai mult
  • Imagini cu persoane private care ajung în presă. Unde greșesc jurnaliștii?

    citeste mai mult
  • Consiliul de Presă cere redacțiilor să nu admită discriminare sau discurs de ură în comentariile la articolele despre pandemia COVID-19

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?