logo
Recomandări ale Consiliului de Presă privind comportamentul jurnaliștilor/elor pe rețelele sociale
2021-05-07 17:55:22

Consiliul de Presă din Republica Moldova a lansat un set de recomandări pentru jurnaliști/e și redacții referitoare la comportamentul etic pe rețelele sociale. Consiliul îndeamnă profesioniștii media să se conducă de ele și să le ia drept bază pentru formularea propriilor coduri de conduită pe rețelele sociale, care să fie incluse în documentele interne ale redacțiilor - fișele de post ale angajaților sau anexe la documentele de politică editorială.

Consiliul de Presă subliniază că jurnaliștii/stele, atât în viața cotidiană, cât și în activitatea profesională și cea de pe rețelele sociale trebuie să dea dovadă de un comportament decent și responsabil. Acțiunile lor ar trebui să transmită publicului neutralitate și independență. Eventuale acțiuni ce vădesc simpatii politice pronunțate, abordări discriminatorii, lipsă de bun simț sau agresivitate pot afecta încrederea publicului în jurnalist/ă și în breaslă, în general.

Recomandările pot fi găsite pe pagina web a Consiliului de Presă www.consiliuldepresa.md

 

 

Inapoi

Noutăți recente

  • CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA APRILIE 2024 - MARTIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?