logo
Ultimele tendințe în digitalizarea știrilor, discutate la Forumul Mass-Media 2020
2020-11-12 19:17:13

#ForumulMedia2020 / Pe 25 noiembrie, a doua zi a Forumului Mass-Media 2020 va începe cu atelierul online „Viitorul publicării știrilor este doar digital”. La acest atelier, expertul internațional Grzegorz Piechota va prezenta ultimele tendințe ale digitalizării știrilor la nivel mondial. Expertul va avea o prezentare în limba rusă, cu traducerea simultană în limba română. Forumul Mass-Media se desfășoară anual sub egida Consiliului de Presă și este finanțat de Fundația Soros-Moldova și alți donatori.

Grzegorz Piechota este unul din cei mai cunoscuți cercetători ai piețelor media din lume și membru al Consiliului Director al International News Media Association (INMA), fost președinte al Diviziunii europene a INMA. Grzegorz și-a început cariera în 1996 ca reporter la Gazeta Wyborcza din Varșovia și are o bogată experiență de editor și de manager media. În cadrul unui program al Universității Harvard, a cercetat tema transformării afacerilor media și viitorul industriilor creative. Este consultant în dezvoltare digitală și oferă expertiză pentru companii media din toată lumea privind formatul de abonare digitală.

Despre experiența mass-mediei din Republicii Moldova la capitolul digitalizării știrilor va vorbi Dumitru Ciorici, manager dezvoltare media. Dumitru are o experiență vastă în administrarea platformelor de publishing și practică pe domeniul online și social media. 

Reamintim că înregistrarea prealabilă obligatorie la Forumul Mass-Media 2020 are loc pe pagina web www.mediaforum.md/event/2020 și este deschisă până la 16 noiembrie 2020 inclusiv. Pe aceeași pagină sunt publicate și actualizate agenda Forumului, alte informaţii relevante. 

Forumul Mass-Media este convocat anual de Consiliul de Presă în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Electronice APEL pentru a dezbate problemele comunității jurnalistice moldovenești, a identifica și a promova soluții pentru consolidarea independenței editoriale și a calității mass-media.

Desfăşurarea Forumului Mass-Media din Republica Moldova este finanţată de Fundaţia Soros-Moldova/Programul Mass-Media. Ediția 2020 a Forumului este co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) și DW Akademie (Germania). Evenimentul este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews în Moldova, Centrul pentru Jurnalism Independent și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass-media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice. Acest eveniment este posibil inclusiv cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation și al Fundației Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est.

 

Inapoi

Noutăți recente

  • CONCURS DESCHIS DE SELECTARE A MEMBRILOR CONSILIULUI DE EXPERȚI ȘI EXPERTE PENTRU PERIOADA APRILIE 2024 - MARTIE 2026

    citeste mai mult
  • JOI, 28 MARTIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult
  • MIERCURI, 21 FEBRUARIE 2024, VA AVEA LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI DE PRESĂ

    citeste mai mult

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?