logo
Decizie "Cu privire la plângerea domnului Roman Mihăeş împotriva Jurnal TV"
2011-11-23 20:26:02

Examinând în şedinţa publică din 23 noiembrie 2011 plângerea depusă de avocatul şi bloggerul Roman Mihăeş împotriva unor presupuse încălcări deontologice admise de către postul de televiziune Jurnal TV,

în lipsa părţilor care au fost informate despre data şi locul desfăşurării şedinţei,

luând act de nota informativă pe acest caz, prezentată de Jurnal Trust Media,

bazându-se pe prevederile Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova[1] şi pe Regulamentul de activitate a Consiliului de Presă[2],

 

Consiliul de Presă din Republica Moldova adoptă următoarea decizie:

 

  1. Consiliul de Presă constată că opiniile exprimate în cadrul emisiunii de autor „Mai pe scurt” din 21 octombrie 2011, întitulată „Sforile lui Plahotniuc”, exprimă judecăţi de valoare ale autorului privind activitatea bloggerului Roman Mihăeş, pornind de la informaţii pe care, de bună credinţă, le consideră adevărate.
  2. În acelaşi timp, Consiliul de Presă confirmă că orice persoană vizată direct într-un material are dreptul la replică (Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, articolul 2.12).
  3. În baza celor menţionate în punctul 2 al prezentei Decizii, Consiliul de Presă îi recomandă bloggerului Roman Mihăeş să solicite postului de televiziune Jurnal TV dreptul la replică în conformitate cu prevederile art. 2.12 al Codului deontologic al jurnalistului, iar postului de televiziune Jurnal TV – să ofere acest drept în cazul în care va fi solicitat.
  4. Decizia poate fi contestată în termen de 20 de zile la fondatorii Consiliului de Presă.

 

Ludmila Andronic,

preşedinta Consiliului de Presă din R. Moldova

 

​mun. Chişinău, 23 noiembrie 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?