logo
Campania „Presa poate fi responsabilă. Semnăm Codul Deontologic!”: încă 6 redacții şi un blog şi-au declarat adeziunea la normele eticii jurnalistice
2018-05-31 16:17:43

Șase redacții și un blog au semnat Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova în cadrul campaniei lansate de Consiliul de Presă „Presa poate fi responsabilă. Semnăm Codul Deontologic!”. Este vorba de postul de televiziune TV8, postul Radio Plai, portalurile Ziarulnational.md, TV8.md, Buzz.md, ziarul ”Adevărul de Anenii Noi” şi blogul Elenarobu.md

Prin campania „Presa poate fi responsabilă. Semnăm Codul Deontologic!”, redacțiile care încă nu și-au declarat public adeziunea la normele profesionale sunt îndemnate să semneze Codul deontologic, confirmându-şi astfel angajamentul de responsabilitate față de public.

Consiliul de Presă îndeamnă redacțiile care încă nu și-au declarat public adeziunea la normele profesionale să semneze Codul deontologic, expediind un mesaj de confirmare la adresa electronică a Secretariatului Consiliului de Presă sau completând un formular pe pagina web www.consiliuldepresa.md. De asemenea, Consiliul de Presă încurajează redacțiile semnatare să-și informeze publicul despre acest fapt, afișând pe pagina web a instituției (sau în alt mod, în funcție de platforma media pe care o reprezintă) o mențiune prin care să anunțe că redacția este semnatară a Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova.

Până în prezent, Codul Deontologic al jurnalistului din Republica Moldova a fost semnat de 104 de instituții de presă și organizații din domeniul mass-media.

 

 

Inapoi

Noutăți recente

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?