logo
MEMBRII CONSILIULUI DE PRESĂ 2010-2012
andronic_03.gif

Ludmila Andronic, Preşedintă a Consiliul de Presă

Magistru în Comunicare (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti, 1994), licenţiată în Jurnalism (Universitatea de Stat din Moldova, 1992). Din 2001 este lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. În perioada 1999-2006 a deţinut funcţia de PR Manager la compania „Orange”. Din 2006 până în 2010 - redactor-şef al revistei „Business Class”. A fost PR manager la „Le Bridge Corporation”. A activat în calitate de jurnalistă la „Radio 7”. Din 2013 este Director Afaceri Corporative la Efes Moldova.  

Kalak.jpg

Dmitrii Calac, membru al Consiliul de Presă

Redactor-șef adjunct la ziarul economic  “Economicheskoe obozrenie ”Logos-press”.

Licențiat în Jurnalism (Universitatea de Stat din Moldova) și Relații internaționale (Academia de Administrare Publică de pe lânga Guvernul RM). 

CSnew.jpg

Liubov Kasîm, membră a Consiliul de Presă

Directoare a ziarului ”Aiin-Aciic” din Ceadîr-Lunga.

Licențiată în fizică-matematică (Universitatea de Stat din Tiraspol) și drept economic (Universitatea Slavonă).

Are o experiență de peste 20 de ani în jurnalism, cu stagii efectuate în Turcia, Cipru, Ucraina.

OH.jpg

Oleg Hitalski, membru al Consiliul de Presă

Redactor-şef al săptămânalului independent "SP" (Bălţi).

Magistru în Filologie (Universitatea "Alecu Russo" din Bălţi, 2001). Doctor în Filologie (Universitatea pedagogică din Sank-Petersburg, 2007).

GSfinal.jpg

Georgeta Stepanov, membră a Consiliului de Presă

Doctor în Ştiinţe Politice (Universitatea de Stat din Moldova, 2000), licenţiată în Jurnalism (Universitatea de Stat din Moldova, 1991).

Din 1996 este lector, lector superior, conferenţiară universitară la Catedra Jurnalism, USM, iar din 2010 până în 2012 a fost şefa Catedrei de Jurnalism.

A realizat cercetări în domeniul politicii informaţionale a instituţiilor mediatice, istoriei presei naţionale, eticii profesionale a jurnalistului, jurnalismului social etc.

Din 2012 este decană a Facultății de Jurnalism şi Ştiinţe ale ComunicăriiUSM.

DTBfinal.jpg

Daniela Terzi-Barbăroşie, membră a Consiliului de Presă

Masteră în Psihologie educaţională şi Psiohologia sănătăţii (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, 1999), licenţiată în Psihologie (Universitatea de Stat din Modlova, 1998).

Directoare executivă a Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare.

În perioada 2003-2006 a activitat la Fundaţia Soros-Moldova, Directoarea Programului Egalitate de gen şi Oportunităţi egale. A fost traineră la Centrul Educaţional Pro-Didactica (1999-2003).

AC.jpg

Ana Curcudel, membră a Consiliului de Presă

Fondatoarea și directoarea publicației periodice independete ”Accent”.

Din 2006 a activat în calitate de jurnalistă pentru mai multe insituții media, printre care Agenţia de Ştiri DECA-press, ziarele “Timpul”, “Jurnal de Chişinău” “Spros i Predlojenie”, “Moldavskie Vedomosti”, “Panorama”, revistele “Prezident”, “Pro-Diaspora”.

Licențiată în Jurnalism (Universitatea de Stat din Moldova) și în Sociologie (Institutul de Politologie şi Sociologie din Kiev).

Fondatoare și membră a Asociației Presei Independente, membră a Uniunii Jurnaliștilor din Moldova.

LH final.jpg

Loretta Handrabura, membră a Consiliului de Presă

Expertă de gen. Consilieră municipală în Consiliul municipal Chişinău.

Doctor în Litere (Universitatea Alexandru Ion Cuza, Iaşi, 1998), licenţiată în Filologie (Universitatea pedagogică Ion Creangă, Chişinău, 1992).

Coordonatoarea proiectului "Autoevaluarea mass-media prin prisma lentilelor de gen" (2008-2009, UNIFEM). A fost expertă şi formatoare în cadrul mai multor programe şi proiecte la tema egalităţii de gen şi a şanselor egale.

Manole final.jpg

Ion Manole, membru al Consiliul de Presă

Master în Studii Europene (ULIM, 2002), Master în Advocacy şi Asistenţă (CREDO, 2004). Licenţiat în Drept (Universitatea de Stat din Moldova, 2000).

A fost membru în Consiliul Naţional al ONG-urilor.

Din 2002 este preşedinte al Asociaţiei "Promo-LEX", a coordonat procesul de monitorizare şi observare a alegerilor în cadrul Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte.

;