logo
MEMBRII CONSILIULUI DE PRESĂ 2014-2016
andronic_03.gif

Ludmila Andronic, Preşedintă a Consiliul de Presă

Magistru în Comunicare (Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti, 1994), licenţiată în Jurnalism (Universitatea de Stat din Moldova, 1992). Din 2001 este lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. În perioada 1999-2006 a deţinut funcţia de PR Manager la compania „Orange”. Din 2006 până în 2010 - redactor-şef al revistei „Business Class”. A fost PR manager la „Le Bridge Corporation”. A activat în calitate de jurnalistă la „Radio 7”. Din 2013 este Director Afaceri Corporative la Efes Moldova.  

ciorici_01.jpg

Dumitru Ciorici, membru al Consiliului de Presă

Este co-fondator şi director editorial la portalul de ştiri UNIMEDIA (www.unimedia.info). Anterior a activat în calitate de director executiv şi preşedinte la Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova.

În perioada 2005-2006 a fost reporter la ziarul pentru tineri „Asta Da”.

SADOVICIfinal1.jpg

Maia Sadovici, membră a Consiliului de Presă

Este redactor de ştiri la Compania Publică „Gagauziya Radio Televizionu”. În perioada 1990-2004 a fost corespondent al postului de radio „Radio-Moldova Actualităţi”. În perioada 2001-2003 a fost reporter la radio „Europa Liberă”.

În 2010 a obţinut Premiul special al Clubului de Presă din Chişinău şi al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) pentru promovarea diversităţii în mass-media.

TURCANUfinal.jpg

Alina Ţurcanu, membră a Consiliului de Presă

A fost redactor-şef al ziarului „Adevărul“ Moldova din mai 2011 până în septembrie 2014. A lucrat la postul Pro TV Chişinău, la publicaţiile „Timpul“, „Jurnal de Chişinău“, „Flux“, agenţia de presă Moldpres, compania Union Fenosa (în Departamentul comunicare şi relaţii externe). Este membră a Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Republica Moldova, a Uniunii Internaţionale a Presei Francofone, a RISE Moldova (parte a RISE Project, o comunitate a jurnaliştilor de investigaţie din Republica Moldova şi România). În 2006 a luat premiul „Zece jurnalişti ai anului“, decernat de Centrul de Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, la categoria presa scrisă, iar în 2011 - premiul special pentru investigaţia anului. Din septembrie 2014 este editor la Radio Europa Liberă.  

CONDRfinal.jpg

Vitalie Condraţchi, membru al Consiliului de Presă

Din 2011 este consultant în comunicare pentru diferite instituții de stat și private. A absolvit facultatea de filosofie din Cluj-Napoca în 1999, după care a intrat în jurnalismul de agenție la BASA-press. Din 2001 a fost reporter la Radio Europa Liberă/Radio Libertatea timp de 7 ani. În 2007 a preluat funcția de redactor-șef al ziarului Capital Market, fiindu-i decernat premiul „Evoluția anului” al Centrului pentru Jurnalism Independent.

La Publika TV a lansat emisiunea Banii tăi, iar la Prime TV, unde a fost director de știri în perioada 2010-2011, a moderat emisiunea Prima sursă.

PERUNOV.jpg

Veaceslav Perunov, membru al Consiliului de Presă

Din 1994 este director al ziarului „SP” din Bălţi.  Din 1989 până în 1990 a fost corespondent al ziarului „Энтузиаст”. Din 1989 până în 1994 a fost scenarist şi producător al companiei „ASTA” care se ocupa de organizarea show-urilor, expoziţiilor şi a campaniilor electorale.

În anii 2002 şi 2005 a luat premiul „Zece jurnalişti ai anului“, decernat de Centrul de Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei.  

OMfinal.jpg

Olga Manole, membră a Consiliului de Presă

Din 2005 activează în cadrul Asociaţiei Promo-LEX. La moment deţine funcţia de Coordonatoare a Programului Drepturile Omului.

Licențiată în Psihologie (Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă), master în același domeniu (Universitatea de Stat a Moldovei).

Din 2003 a participat în calitate de observator independent la monitorizarea proceselor electorale (la nivel național și internațional).

Chiril-Motpan final.jpg

Chiril Moţpan, membru al Consiliului de Presă

Prezentator la postul de televiziune TVC21, Vicepreședinte executiv al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM) și responsabil de comunicare și dezvoltare economică în cadrul instituției și Vicepreşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA), secția din Republica Moldova.

Licențiat în Filologie (Universitatea de Stat din Moldova) și în drept (Academiei de Poliţie “Ştefan cel Mare”, Chișinău, Moldova), masterand în drept penal și doctorand în drept constituțional (Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova).

Notă. La 27 noiembrie 2014, şi-a depus demisia din Consiliul de Presă. În rezultatul unui concurs suplimentar, pentru poziţia vacantă în Consiliul de Presă a fost selectată doamna Georgeta Stepanov.

DSfinal.jpg

Daniela Sîmboteanu, membră a Consiliului de Presă

Psiholog, lector universitar, preşedinte al Centrului Naţional de prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC) din 1998. Are o experienţă de 15 ani în domeniul prevenirii abuzului şi neglijării copilului.

Este membră a Consiliului Coordonator al Alianţei ONG-lor din domeniul protecţiei sociale a copilului şi familiei.

GSfinal.jpg

Georgeta Stepanov, membră a Consiliului de Presă

Doctor în Ştiinţe Politice (Universitatea de Stat din Moldova, 2000), licenţiată în Jurnalism (Universitatea de Stat din Moldova, 1991).

Din 1996 este lector, lector superior, conferenţiară universitară la Catedra Jurnalism, USM, iar din 2010 până în 2012 a fost şefa Catedrei de Jurnalism.

A realizat cercetări în domeniul politicii informaţionale a instituţiilor mediatice, istoriei presei naţionale, eticii profesionale a jurnalistului, jurnalismului social etc.

Din 2012 este decană a Facultății de Jurnalism şi Ştiinţe ale ComunicăriiUSM.

;