logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2016-01-22 13:26:00

    Consiliul de Presă face apel la profesionalism şi onestitate jurnalistică

    Suntem conștienți de faptul că atât mass-media, cât și societatea în întregime, sunt polarizate și împărtășesc opinii diferite, dar propriile noastre opinii sau poziții redacționale nu pot prevala asupra dreptului cetățenilor la o informare corectă. Condamnăm tentativele de a pune presa în serviciul unor interese politice și acțiunile care au un caracter de cenzurare sau de blocare a activității mass-media. Le reamintim tuturor că presa liberă este una dintre cele mai importante valori democratice și niciun motiv nu este suficient pentru a explica tentativele de încătușare a acesteia. Facem apel către toți colegii noștri jurnaliști să dea dovadă de profesionalism și respect pentru normele deontologice jurnalistice, să nu admită manipularea și dezinformarea societății, să reflecte corect protestele fără a-și asuma rolul de instigator, să manifeste un comportament care să pună în valoare presa ca instrument democratic.                    22 ianuarie 2016

Apel către jurnaliştii din străinătate să se informeze din surse credibile şi diverse despre situaţia din Moldova

Consiliul de Presă din Moldova a solicitat membrilor Alianței Europene a Consiliilor Independente de Presă (AIPCE), din care fac parte structuri de autoreglementare jurnalistică din 31 de ţări, să transmită apelul către jurnaliştii care relatează despre evenimentele din Republica Moldova, de a se informa îndeajuns, din surse credibile și diverse.