logo
noutăți

Sortare dupa data

Sondaj

Poliția a publicat o secvență de 3,5 minute de la reconstituirea unui dublu omor, în care bănuitul povestește în detalii cum a comis crima. Multe instituții media au preluat ”filmul” integral.Au procedat corect sau au greșit?

Ultima stire

  • 2013-07-31 10:38:00

    Consiliul de Presă atenţionează: faptele trebuie separate clar de opinii

    Potrivit deputatului, într-un reportaj realizat de Jurnal TV de la o masă rotundă organizată de Comisia parlamentară de specialitate, i-au fost aduse învinuiri nefondate precum că ar apăra radiodifuzorii privaţi care nu vor să se conformeze deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului de promovare a produsului audiovizual autohton. În plângerea depusă la Consiliul de Presă, Chiril Lucinschi a subliniat că informaţia prezentată de postul de televiziune are la bază secvenţe rupte din context şi relatează denaturat subiectul audierilor publice, în cadrul cărora el s-ar fi pronunţat pentru scutiri de impozite a posturilor de televiziune care promovează patrimoniul naţional. Deputatul respinge acuzaţiile postului de televiziune că ar fi promotor al concurenţei neloiale în audiovizual. La solicitarea Consiliului de Presă, postul de televiziune Jurnal TV şi-a expus poziţia faţă de această plângere. În scrisoarea semnată de directorul general Adrian Gâţu se menţionează că postul de televiziune nu a admis derogări de la prevederile legale în vigoare sau de la Codul Deontologic al jurnalistului, iar nemulţumirea deputatului Chiril Lucinschi faţă de calitatea reportajului este neîntemeiată şi portă o tentă de imixtiune în libertatea editorială a postului de televiziune. Analizând reportajul difuzat de Jurnal TV, membrii Consiliului de Presă nu au identificat încălcări grave ale...

Consiliul de Presă recomandă preluarea cu atenţie a informaţiilor publicate pe bloguri

Instituţiile mass-media trebuie să fie foarte atente când preiau informaţiile publicate pe blogurile unor persoane terţe şi să-şi asume răspunderea deontologică pentru conţinutul republicat. Această recomandare a fost făcută de Consiliul de Presă din Republica Moldova după examinarea unei sesizări a Consiliului Superior al Magistraturii care se referă la republicarea pe pagina web a ziarului „Timpul de dimineaţă” a informaţiilor postate pe un blog, transmite IPN.

Consiliul de Presă atenţionează instituţiile media să respecte principiul acurateţei informaţiilor

În reflectarea presupusei „răpiri” de către mama sa a unui copil din capitală, instituţiile mass-media nu au respectat întru totul prevederea Codului Deontologic, care îi obligă pe jurnalişti să verifice informaţiile înainte de a le publica şi să solicite opinia tuturor părţilor relevante pentru subiect. Femeia acuzată că şi-ar fi răpit propriul copil, din spusele soţului cu care se află în proces de divorţ, s-a plâns Consiliului de Presă că instituţiile mass-media i-au încălcat drepturile şi au prezentat denaturat acţiunile ei, transmite IPN.

Consiliul de Presă: Filmările în sălile de reanimare încalcă deontologia profesională

Consiliul de Presă din Moldova le solicită jurnaliştilor şi cameramanilor să nu mai filmeze reportaje în sălile de reanimare ale instituţiilor medicale. Consiliul s-a autosesizat după difuzarea unui reportaj la un post privat de televiziune în care au fost filmaţi în sala de reanimare copii mici care au ajuns la spital cu arsuri şi opăriri, transmite IPN.